engels-vanaf-groep-1Vroeg beginnen met een vreemde taal is om verschillende redenen een logische keuze. Allereerst hebben jonge kinderen het vermogen een taal spelenderwijs te leren. Door bezig te zijn in een taal werken ze ongemerkt aan die taal. Dat vinden ze spannend en de motivatie voor spel, activiteiten en lessen in het Engels is groot. Het is daarbij van belang dat kinderen zo veel als mogelijk ondergedompeld worden in ‘native English’, omdat ze juist in de eerste jaren heel goed klanken kunnen nabootsen. Daarmee ontwikkelen ze een juiste uitspraak. Werken in een andere taal is ook goed voor de internationale oriëntatie.

Engels is in minder dan twee decennia de wereldtaal geworden. Het is de belangrijkste taal tussen niet-Engelstaligen geworden. Zo kent de Europese Unie 24 officiële talen maar in die Toren van Babel is Engels meer dan welke taal de lingua franca. Een echt goede beheersing van die taal is van steeds groter belang voor latere studie, beroep en in de maatschappelijke omgang.

Vanaf schooljaar 2014- 2015 bieden wij Engels aan in de groepen 1 t/m 8 door middel van de moderne, digitale methode ‘Take it easy’. De methode maakt gebruik van ‘native’ speakers en tevens heeft zij als uitgangspunt dat er, tijdens deze les, enkel en alleen Engels wordt gesproken. De lessen worden thematisch aangeboden, variërend van 15 minuten tot 60 minuten. Concreet betekent dit dat we in de groepen 1 t/m 4, om de week, gemiddeld zo’n 15 tot 30 minuten Engels les geven en dit op een speelse, thematische en leeftijdsgerichte manier wordt aangeboden.

De groepen 5 en 6 krijgen elke twee weken een les van 45 minuten en de groepen 7 en 8 hebben wekelijks een les van 45-60 minuten. De uitspraak, woordenschat, grammatica en’ Engels leren schrijven’ krijgen een steeds grotere rol.